Wide assortment

Fri frakt över 500 kr

Fria byten

13% i rabatt på alla ord. priser

WELCOME13

Skador & rehab - Hälsporre

Skador & rehab - Hälsporre

Julia Gustafsson |

Hälsporre kan bero på olika saker men oftast beror det på en överbelastning i foten eller att du sprungit mycket på hårda underlag - Vilket inte gör den till en ovanlig åkomma för padelspelare. 

Symptomen för hälsporre och hälont är lika och ofta är hälont ett tidigt symptom på just hälsporre, även om det inte behöver utvecklas till det. Hälsporre känns som smärta under foten, ofta närmare hälen, men beror på en inflammation efter en överbelastning i vävnaden. Både hälont och hälsporre kan förebyggas och behandlas och på så vis förkorta den ofrivilliga vilan man är borta från padelbanan.

Flowlife Flowgun GO 2.0 Massagepistol (finns i både grön & blå)

Ett alternativ för att förebygga och/eller behandla hälont och hälsporre är genom massage. Dessutom ger det direkt smärtlindring!
Med Flowlife Flowgun Go 2.0 massage kan man punktmassera sin häl och fotsula. Den har fem olika vibrationsnivåer som stimulera bindväv, öka blodcirkulationen och lösgöra triggerpunkter genom att avge upp till 3200 slag per minut.

Till Flowgun GO 2.0 medföljer 6 massagehuvuden med olika tänkta användningsområden. Just för hälen lämpar sig "round head" & "Silicon round head" bra. 

Utöver punktmassage kan man även förebygga hälsporre med övningar som stärker foten och förstås undvika att överbelasta, mer känt som "vila".          Prehab - Även fast du inte är skadad och har ont rekommenderas det att kontinuerligt stretcha, massera och bygga upp musklerna för att förbereda din kropp för livets utmaningar och framtida padelmatcher.

Men värt att notera - En hälsporre som inte läker eller går över kan behöva undersökas av en specialist.