Wide assortment

Fri frakt över 500 kr

Fria byten

13% i rabatt på alla ord. priser

WELCOME13

RACKEN VÄRLDENS BÄSTA HERRAR SPELAR MED

RACKEN VÄRLDENS BÄSTA HERRAR SPELAR MED

Julia Gustafsson |

1. Ale Galan - Adidas Metalbone HRD 3.1 2022

Världens bästa spelare önskade ett styvare racket. Adidas utvecklade därför ett med betydligt hårdare kärna, en Eva High Memory, än den ursprungliga modellen. Det är samma typ av kärna som även finns i Adidas Adipower 3.1 och Adidas Adipower CTRL 3.1.

Fördelarna är många; Racket har en ruggad yta, en spin-blade teknologi, bestående aluminerat kolfiber som ger bett i bandejas och viboras. Likaså kan rackets balans och vikt justeras helt efter spelarens preferenser med de externa vikterna. Racket har en vikt på 345-360 gram utan de extra vikterna. 
Metalbone HRD 3.1 2022 är också förstärkt med åttakantigt kolfiber på toppen och halsen, Octagonal Structure, för att ge en styvare och stabilare känsla och mer fart i slagen. Likaså är det förstärkt på utsatta punkter med Structural Reinforcement, för längre hållbarhet. 
Är man en offensiv spelare kommer man uppskatta den explosiva bollträffen. Racket är även stabilt från bakglas där det erbjuder stabila och kraftfulla grundslag. Dock kräver racket en mer erfaren och teknisk spelare vid mer tekniskt krävande slag som droppar och lobbar. Likaså straffas man direkt vid träffar utanför sweet-spot. 
Form Diamant
Vikt 345-360 gram
Balans Medelhög
Kärna Eva High Memory
Träffyta Struktur
Främsta egenskap

Kraft

2. Juan Lebron - Babolat Viper Technical

Juan Lebron var endast en ung kvalspelare när han 2017 blev sponsrad av Babolat. Hans tävlingsracket; Viper Technical!

Viper Technicals kärna, X-Eva, är tillverkad av tre EVA-lager. De två yttre lagren är styva, vilket ger kraftigare slag. Det inre lagret är mer flexibelt och mjukt och därmed får du snabb återhämtning.

Ytan har en grov struktur, en 3D spin, som ger bollen såväl spinn som kontroll. 

Rackets hål är strategiskt placerade och borrade i ett "Holes Pattern System" som optimerar kraftöverföringen och precisionen i slagen. 

För bästa hållbarhet och tålighet är både yta och ram tillverkade av kolfiber.

Form Diamant
Vikt 355-375 gram
Balans Hög
Kärna X-EVA
Träffyta Struktur
Främsta egenskap

Kraft

 

3. Agustin Tapia - Nox AT10 Genius 18K 2022

 

Tapia har varit Nox trogen så länge vi kan minnas. För 2022 har han valt ett något styvare vapen än tidigare år - även om kärna och form är detsamma. Kärnan är ett HR3 och ytan är grovt sandpapprig. Träffytan däremot består av 18K kolfiber, vilket är ett av de mer styva ytorna. Racket har fortfarande kvar den inverterade V-bryggan mellan handtag och träffyta, vilket förbättrar kontrollen och precisionen ytterligare i racket. Racket har även det avancerade antivibrationssystemet AVS integrerat vilket minskar vibrationerna som uppstår vid bollträffen och därför blir skonsammare mot armbåge och underarm.

Samtliga Nox-ambassadörer, liksom Tapia, spelar med omodifierade rackets direkt från Noxs vanliga kollektion. Du kan därför uppleva samma känsla på banan som Agustín Tapia gör under en WPT-match.
 

Form Dropp
Vikt 360-375 gram
Balans Medelhög
Kärna Eva HR3
Träffyta Sandpapper
Främsta egenskap

Kontroll/Kraft

 

4. Sanyo Guierrez - Siux Sanyo

 

Argentinaren, idag rankad 3:a i världen, har skrivit på för tre säsonger hos Siux - som Sanyo själv beskriver som ett av världens mest innovativa varumärke.
Siux Black Edition Limited 12K är ett mångsidigt padelracket utvecklat för att ge den perfekta balansen mellan kraft och kontroll.

Den limiterade utgåvan som anlände först finns endast i 1500 exemplar men vid slutet av 2022 kommer standardversionen ut, med samma specifikationer som det limiterade. Racket utmärker sig för med sin hybridform som kombineras med en 100 % Carbon Double Tube-ram. Träffytan består av 12K kolfiber - Ett material som ökar motståndet och hållbarheten på ytan, utöver att den även genererar spektakulär kraft i slagen.

Den har en medelbalans och relativt lätt vikt vilket ökar hanteringen och rörelsefriheten för spelaren. Racket är i hybridform vilket bidrar till bred sweetspot och optimal känsla av komfort, oavsett bollhastighet och kraft. 

Kärnan; en svart EVA High Recovery-gummi med medeldensitet, som ökar återhämtningshastigheten efter varje slag. Kärnan dämpar även vibrationer orsakade av höga stötar. 
Form Hybrid
Balans Medelhög
Kärna Black Eva Rubber
Träffyta Sträv
Främsta egenskap

Kontroll/Kraft

 

5. Paquito Navarro - Bullpadel Hack 02 2022

 

Showkungen Paquitos racket, Bullpadel Hack 03 2022, har återigen gått tillbaka till att vara diamantformat efter en vända som hybridformat. Det gör racket något mer avancerat då sweetspot:en blir mindre och sitter högre på racket. Vid bollträff belönar spelaren med extrem fart.

Air react Channel, rackethalsens uppbyggnad ger stabilitet och effektivare respons vid attackslag. Ytan består av kolfibermaterialet Tricarbon och kärnan är av Adaptia Multieva. Vid snabba bollar får du fart och vid långsamt spel ger racket dig kontroll.

Man kan även anpassa rackets vikt och balans genom att sätta på Protector Custom Weight eller använda Grip Custom Weight som är en utbytbar bottenplugg med 5 eller 10 gram högre vikt än standard pluggen.

Form Diamant
Vikt 365-375 gram
Balans Hög
Kärna
Adaptia Multieva
Träffyta Slät
Främsta egenskap

Kraft