Wide assortment

Fri frakt över 500 kr

Fria byten

13% i rabatt på alla ord. priser

WELCOME13

Allt man bör veta om Siux Electra ST1 "Stupa" 2022!

Allt man bör veta om Siux Electra ST1 "Stupa" 2022!

Julia Gustafsson |


Siux Electra ST1 "Stupa" 2022

Siux Electra har tillverkats exklusivt enligt kraven från Franco "Stupa" Stupaczuk, rankad 8 i världen. Racket är tillverkad i 12K kolfiber och har en glansig och sandig finish över träffytan. 

Rackets vikt ligger i standardklassen mellan 355 och 375 gram. Det är också hybridformat med en medelhög balans - En kombination som gör padelracket väldigt mångsidigt!

Form: Hybrid

Ram: Carbon BiTube

Yta: 12K kolfiber

Ytskikt: Ruggad struktur

Profil: 38 mm

Balans: Medel

Vikt: 355-375 gram

 

 Tekniker och material

Träffytan är av 12K kolfiber och kärnan består av 'Black EVA High Recovery'' vilket hjälper spelaren uppnå högre kraft och fart i slagen. Kärnan ska också hjälpa till att reducera vibrationer vilket i kombination med de två ShockOut-dämparna som sitter längst ner gör racketen snäll mot armbågen. Dämparna bidrar även till en mjukare och mer skonsam träffkänsla.

Då racketen är relativt styvt fungerar den mycket bra i det offensiva spelet. Samtidigt gynnas det defensiva spelet av rackets hybridform, en blandning mellan rund och dropp, då det ger en jämt fördelad balans för ökad kontroll och mer förlåtande sweetspot.

Ramen är uppbyggd av dubbla lager kolfiber vilket gör racketen mer hållbar vid kontakt med glas och väggar. Ytan på Electra ST1 har 3D-struktur men med inslag av sandpapper - för bästa bett i bollen.

Racket kommer med en grundlinda liknande de som sitter på tennisracket. Grundlindan har en skumgummikant som går likt en spiral efter skaftet för ett ergonomiskt grepp i handen. Denna går förstås att ta bort och byta till en annan grundlinda, läs mer om grundlindor HÄR.

Vem passar Siux Electra ST1 "Stupa" 2022 till?

Trots skonsam balans och välplacerade dämpare så är det ett styvare racket med mycket fart. Dessutom är sweetspot:en något högre då formen är en blandning mellan runt och dropp. Detta racket når sin fulla potential i handen på en erfaren- till avancerad spelare som gillar det varierade spelet men som inte är rädd för att öka tempot i matchen. 

Hur mycket kostar Siux Electra ST1 "Stupa" 2022?

Racket kostar 2995 kr och du hittar det HÄR